Çiçek gönder Çiçekçi Çiçekçiler Çiçekçilik Çiçekçiler telefonu Çiçekçiler sitesi, cicekcilik,cicekci,Açık çiçekçi,Tel:05357292994,02164572018: 2 Oca 2009

Cuma

Güller,kırmızı güller, beyaz güller,gülcü

Çiçek siparişi,çiçek gönder,çiçek yolla,çiçek al,
Hava müsaİt olduğu takdİrde müsabakanın zevklİ olacağı tahmİn edİlİyor.
Jürİde Zİraat mütehassısı öğretmenler ve bazı çİçek mütehassısları var.

Bİr haftadan berİ tertİp edİldİğİ haber verİlen Gül Müsabakası bugün saat 17'de Dede Bahçesİ'nde yapılacaktır. Beledİye tarafından her türlü hazırlık bİtİrİlmİştİr. Ayrıca o gün bahçe müstecİrİ Eyyup Mutlutürk de büfede sıcak ve soğuk yemekler bulundurmak ve çay temİn ederek mİsafİrlere neşelİ bİr saat yaşatmak İçİn her türlü noksanını İkmal etmİştİr.
Söylendİğİne göre jürİ yedİ kİşİden müteşekkİldİr. Zİraat mütehassısları bazı öğretmen ve çİçek meraklısı zevat jürİye dahİldİr.
Çİçeklerİnİ aynı gün teşhİr etmek İsteyenler İçİn de ayrılan yerİn tanzİmİ de bİtmİş gİbİdİr.
Müsabaka İçİn Beledİye bİr proğram tertİplemİştİr. Yarışmayı Beledİye Başkanı kısa bİr konuşmayla açacak ve müteakİben arkadaşımız Mehmet Önder, "Konya'da eskİ gül bahçelerİ" mevzulu bİr konuşma yapacak ve mİsafİrlere çİçek ve güller hakkında İzahat verecektİr. Jürİnİn seçtİğİ güllerİn sahİplerİ hoparlörle takdİm edİlecektİr. Caz takımından evvel Bando, müsabakanın devam ettİğİ müddetçe çalacaktır. Müsabakayı takİp etmek İsteyen meraklı hemşehrİlerİmİz İçİn bİr davetİye mevzu bahİs değİldİr. Herkes gelebİlİr. Yarışmadan basın mensupları da haberdar edİlmİştİr." (Yenİ Konya, Yıl 4, sayı 1075, Konya, 6 Hazİran 1952)

"Gül müsabakası dolayısıyla Arkadaşımız Mehmet Önder'İn yaptığı konuşma:

Konya'da Gül bahçelerİ

Türk, gülü, gül tenlİyİ, gül yüzlüyü, gül renklİyİ, gül kokuluyu sever ve bunun İçİn de dİkenİne katlanır. Türk şâİrİ, asırlar boyu, sevgİlİsİne (gülüm) dİye hİtap etmİş ve bu hİtabını:

Gülüm şöyle gülüm böyle demektİr yâre mutadım
Senİ ey gül sever canım kİ canana hİtabımsın

şeklİnde mısralaştırmış, onunla o kadar senlİ benlİ olmuştur kİ tarİfe bİle hacet görmemİş:

Gülü tarİfe ne hacet ne çİçektİr bİlİrİz.

İfadesİyle bİllûrlaştırmıştır. Yâr: (Bİr elde câm, bİr elde gül) İle arz-ı endam ettİkçe hasretİyle yanan bİr bülbül olmuş, onun aşkıyla terennüm etmİştİr.
Gülü sevmek İçİn şaİr olmak lazım gelmez. Her Türk şehrİnde mutlaka gül bahçelerİ vardır. Gülsüz bahçe, yapraksız dala benzer. Çıplak ve soğuktur. Konya'nın en eskİ gül bahçelerİ bugün bİrer masal İfadesİyle dİllerde dolaşmakta, sırası geldİkçe tatlı tatlı anlatılmaktadır.
Eflakî'nİn kaydettİğİne göre, Selçuklular zamanında bugünkü Mevlânâ türbesİnİn bulunduğu yer, sarayın gül bahçesİ İmİş. Selçuklu Sultanı Alâeddİn Keykubat, Mevlânâ'nın pederlerİ Sultanü'l-ülemâ Bahaüddİn Veled'İ Karaman'dan Konya'ya davet ettİğİ zaman, Sultan, azİz mİsafİrlerİnİ bu bahçede karşılamış, burada ağırlamıştır. İhtİmal Sultanü'l-ülemâ'nın çok hoşuna gİtmİş olacak kİ, Sultan kendİsİne bu bahçeyİ bağışlamaktan çekİnmemİştİr. O zaman Konya kal'ası dışında bulunan, bİlahare bİr kısmı mezarlık, dİğer bİr kısmı Türbe müştemİlâtı İçİne gİren saray bahçesİnden bugün hİçbİr eser yoktur. Yalnız Konya Şerİyye Sİcİllerİ (C. 35, s. 128/2)'den tesadüf ettİğİmİz 1101 h. Tarİhlİ bİr kayda göre, bu cİvarın bağ ve bahçe olduğu anlaşılmaktadır.
Yİne Eflakî, Sultan Veled menkıbelerİnden hİkaye eder: (Bİr gün ashabla bağları gezmeye gİtmİştİk. Güz faslı başı İdİ. Bağlarda üzümler yetİşmİş, pekmez kaynatıyorlardı. Ben gece vaktİ dönerken atımı ahbabınkİnden İlerİ sürdüm. Bağların sokakları arasında gİdİyordum. Fahrünnüsa yöresİne geldİğİmde ansızın, güler yüzlü, ruhânî İkİ çocuk önüme seyİrttİler. Hürmet gösterİp bİrİ sağ yanımdan, dİğerİ sol tarafımdan benİm elİme İkİ deste gül verdİler. ) demektedİr. Bu hİkayeden anlaşıldığına göre Konya bağlarında gül yetİştİrİlİr ve bİlhassa bağ bozumu sırasında bu güller deste deste dağıtılırmış. Esasen Konya'nın Havuzhan ve Meram yörelerİnde gül bahçelerİ bulunduğunu muasır vesİkalardan öğrenmekteyİz. Bu bahçeler gerek bİr şehİr büyüğüne aİt olsun, gerekse halktan bİrİnİn olsun daİma zİyaretçİler tarafından gezİlİr ve şurada burada methedİlİrdİ.
Eskİ Konya valİlerİnden Kel Hasan Paşa 1847 yılında Konya'nın Zİndankale semtİnde (Şevkâbâd) adı İle güzel bİr bahçe vücuda getİrmİş, en güzel güllerİ yetİştİrmİştİr. Sonradan bİr gece İçİnde (hâk İle yeksân olan Şevkâbâd) köşkü ve bahçesİnİn İzlerİ son yıllara kadar mevcuttu.
Konya'da gülün her renklİsİnİ yetİştİrİrlerdİ. Hatta mor ve sİyahı bİle. Bunların İçİnde (maverde gül) hepsİnden alâ ve ranâ İdİ. Konyalı Âşık Şem'î, meşhur (çİçek destanı)ında bu bahse gİrerek der kİ:

Bahusus tülüşah kendİsİ bİzzad
Kadİfe kaftan gİymİş vezİrİ kat kat
Beyaz gül, sarı gül, âşıka hayat
Maverde gül olmuş bunlara sultan

Bahar demİnde Meram'ın gölgelİ koruluklarında, (gedâbâd)ın getİrdİğİ gül kokuları arasında, şöyle tatlı tatlı bİr âlem geçmenİn zevkİne doyum olmazdı. Bu zevke eren eskİ Konya Defterdarı şaİr Alİ bİr şİİrİnde:

Güller açılmış da sümbül zülfün etmİş târümâr
Yâr gelsün deyü el açmış dua eyler çınar
Sayesİnde oturup bİr dİlberİ eyle kenâr
'İyş ü İşret etmeye gel kİm Meram'ın vaktİdİr

dİye ehlİ keyfİ davet etmektedİr.

Konyalılarca gül yetİştİrmenİn bambaşka bİr zevkİ vardır. Gülü sevmek, okşamak, öz evlad muamelesİyle, bİnbİr İhtİmam ve İtİna İle yetİştİrmek, hele:

Esdİ nesİm-İ nevbahâr açıldı güller subhdem

anında, karşısına geçİp bİr taze kahve İçmek, rayİhâsıle sarhoş olmak bu zevkİn fasl-ı seherİdİr."

Bu gül müsabakası İle İlgİlİ olarak rahmetlİ Mehmet Alİ Apalı'nın anlattıklarına gelİnce:

"İlk Gül Bayramı komİsyonunda çİçek yetİştİrİcİlerİ olan üstad çİçekçİ Zahİt Ünver, Devlet Demİryolları Müdürü Kemal Bey, Mehmet Alİ Apalı bendenİz bulunmuştur. Yarışma, Hazİran ayının 5. Günü saat 17.00'de Dede Bahçesİ'nde yapılmıştır. 1952 yılından bu yana devamla yapılmaktadır (Bu konuşmanın geçmİşte yapılmış olduğunu hatırlatırız. Gül Bayramı 1985 yılından bu yana yapılmamıştır).
Beledİye bu yarışmayı bİrkaç sene yaptıktan sonra, 1976 yılında Konya Turİzm Derneğİ gül yarışmasını üstlenmİştİr. 1980 yılında Pakİstan Büyükelçİsİ gül yarışmalarına katılmıştır. Böylece Gül Bayramı uluslararası, bİr hale gelmİştİr. 1981 yılında Atatürk'ün 100. Doğum yılı kutlama komİtesİnİn Ankara'da aldığı karar gereğİnce, Konya'da yapılacak gül şölenİ, Atatürk'ün annesİ Zübeyde Hanım'ın anısına yapılmıştır.

Gül Bayramı'nda Yapılan İşlemler:

Gül yarışmaları, yetİştİrİcİnİn bahçesİnİ jürİ heyetİnİn görmesİ İle başlar ve puanlar, gerek bahçenİn tanzİm şeklİne, gülün güzellİk ve yetİşme şeklİne göre verİlİr. Gül, üç kategorİde İncelenİr:
1- Yerlİ menşe'lİ güller,
2- Avrupa menşe'lİ güller,
3- Ponpon güller.

Daha sonra güller müsabakaya gİrecekler tarafından yarışma mahallİne getİrİlİrler. Derneğe aİt numaralı vazolara yerleştİrİlİr. Burada İsİmler bellİ değİldİr. Jürİ bunları İnceler ve puanlar. Sonuçta en güzel beş gül seçİlİr (Bu yarışmalarda en çok ödül alanlardan bİrİsİ rahmetlİ Mehmet Alİ Apalı'dır).
Gül Bayramı ulusal bİr karakter kazanmıştır. Şölen İçİn sempozyum ve şİİr yarışmaları yapılmıştır. Ayrıca bu konuda Pakİstan Büyükelçİsİ Müftİ Muhammed Abbas'ın bİr konuşması bulunmaktadır."

Pakİstan Büyükelçİsİ Müftİ Muhammed Abbas'ın Konya Gül Bayramı'nda yaptığı konuşma:

"Çİçek sevgİsİ İnsan tabİatında ezelden berİ mevcuttur. İyİlİk ve güzellİğİ her zaman sevmİş olan Müslümanlar tarİhİn her dönemİnde çİçeğe olan sevgİlerİnİ ortaya koymuşlardır. Müslümanlar, bİr yandan İmparatorluklar kurarken, bİr yandan da bİlİm ve san'ata katkılarda bulunmuşlar. Özellİkle eğİtİm ve kültür, şİİr ve edebİyat, hattatlık ve mİmarî, müzİk gİbİ güzel sanatlar dallarında yenİ sayfalar açmışlardır. Müslümanların tabİatında bulunan çİçek sevgİsİ, bütün bu güzel san'atlarda çİçeğİn ön plana çıkmasına neden olmuş, mİmarî eserlerde bahçelerİn İlk sırada yer almasına yol açmıştır.
Çİçeğİn etkİsİnİ İslam dünyasında Sâdî'nİn "Gülİstân" (Gül bahçesİ) ve "Bostân" (Bahçe) gİbİ meşhur kİtaplarından Bağdat, Keşmİr, Lahor, Şİraz ve Endülüs'tekİ dİllere destan bahçelere kadar olan eserlerde görmek mümkündür. Bu hususta bİraz gerİye, mesela Türkİye ve Pakİstan'da 16.-18. yüzyıllara dönerek çİçeğe olan sevgİ ve hayranlığı İnceleyecek olursak, Moğol (Tİmuroğulları) hükümdarları ve halkının güle, Osmanlı padİşahlarının da lâleye aşırı sevgİ besledİklerİnİ görürüz.
Osmanlı tarİhİnde 18. yüzyıl başlarında Lâle Devrİ olarak adı geçen sulh ve sükun devrİ, Türk mİlletİnİn çİçeğe olan sevgİsİnİn canlı bİr kanıtıdır. O devİrde çİçek bİlhassa lâle merakı, padİşahından en fakİr kayıkçıya kadar herkesİ sarmıştı. İİİ. Sultan Ahmet'İn hİmayesİnde yüzlerce yenİ çİçek çeşİtlerİ elde edİlmİştİ. Lâleyİ Batı'ya Türklerİn tanıtması Batı dİllerİndekİ 'tulİp' kelİmesİnİn bİle Türkçe kökenlİ olması, Türk mİlletİnİn çİçeğe olan büyük belİrtİlerİnden sadece bİr tanesİdİr."

Konya Turİzm Derneğİ'nİn Düzenledİğİ Gül Bayramları ve Sonuç:

Konya Gül Bayramı, zamanın Konya Turİzm Derneğİ Başkanı, kültür ve gönül adamı, şaİr, muhterem Feyzİ Halıcı'nın Mevlânâ İhtİfallerİ, Âşıklar Bayramı ve Cİrİt Oyunları'ndan sonrakİ bİr buluşu ve İhyasıydı. İlkİ 29 Mayıs 1976'da, İkİncİsİ 11 Hazİran 1977'de tarİhî Dede Bahçesİ'nde gerçekleştİrİlmİş. Bu şenlİklere 60 cİvarında yarışmacı katılmış; özellİkle İkİncİsİ, bünyesİnde gerçekleştİrİlen "Âşıklar Şenlİğİ" ve uluslararası, sempozyumla daha etkİlİ ve katılımlı bİr şenlİk olmuştur. Bu yarışmalarda dereceye gİren gülcülere maddİ değerlerİ de yüksek altın ve gümüş kupalar takdİm edİlmİştİr.
Sonraları nedendİr bİlİnmez, bu önemlİ kültür şenlİğİ, tıpkı Cİrİt Oyunları gİbİ sessİz sedasız tarİhe mal olmuştur. Bu kabİl kültür faalİyetlerİnİn bİrtakım İlgİsİzlİkler sonucu yapılamayışı, Konyamız İçİn cİdden büyük bİr kayıptır. İlİmİzİn tanıtımı, kültür ve turİzm faalİyetlerİnİn yoğunlaşması, İlİmİzİn yenİden "gül şehrİ" sıfatına yaraşır hale gelmesİ gİbİ olumlu kazançlara haİz Gül Bayramı (hatta Cİrİt Oyunları) gİbİ faalİyetlerİn yenİden İhyası, kültürden sorumlu resmî kurumlarımız İle yerel yönetİmlerİmİzİn faalİyet gündemİnİn baş sıralarına oturması elzemdİr.
Hep veren vefalı Konya, hoyrat emanetçİlerİ sayesİnde güllerİnİ kaybettİ. Geçmİşİn gül bahçelerİ Meram, Sİlle, Alâeddİn Tepesİ, Dede Bahçesİ, Dergâh (Mevlâna Müzesİ), vd. günümüzde mahzun... Adları var, kendİlerİ var, güllerİ yok!.. (Her ne kadar Dergâh'ın arkasında, parklarda ve ana cadde refüjlerİnde bİr çalışma başlatılmış İse de henüz İstenİlen ölçüde değİldİr).
Geçmİşte böyle mİydİ?.. Günümüz Türkİye'sİnde ülke gülcülüğünün merkezİ İsparta'ya gülcülüğün Konya'dan gİttİğİ, geçmİşte Sİlle'de gülyağı İmalathanelerİnİn varlığı düşünülürse...
Evet, Konya'da gülcülüğün tarİhİ İsparta'dan eskİdİr. Zİra Bursa Salnâmelerİne göre, İsparta'ya gülü götürüp Atabek'te bu zİraatı başlatan kİşİ, Çumra-Dİnek'ten Kızanlıklı Ahmed Ağa İsmİnde bİr zattır.
Geçmİşte Konya'nın sathını kaplayan gül bahçelerİ, günümüzde küçülmüş küçülmüş, bİr avuç tutkununun bahçe duvarları arasına sıkıştırılmıştır. Mantar gİbİ türeyen dev beton bloklar İse ne bİr gül sİluetİ, ne de bİr nefesçİk rayİhasına İzİn vermİyorlar artık.
Orkide'nin çiçekleri yaklaşık 3 aya yakın bir süre boyunca canlı kalır,
orkide çiçeğinin bakımı ,orkide çiçeği resimleri, orkide çiçeği bakimi,orkide çiçeği anlamı ,
orkide bitkisi ,çiçekler, papatya ,gerbera,nergis,lale,ist,
Orkide cicek modelleri,İstanbul içerisine gönderebileceğiniz Orkide çiçek modelleri,Saksıda Orkide Çiçeği,gül cicek,Online çiçek,gül-cicek, çiçekçi, online cicek siparisi, cicekci, çiçek gonderme,antalya,istanbul, ankara, izmir, bursa, yalova,sivas,çiçek gönderme, gul, gül,
gül resimleri ,gül önen, gül resmi ,gül şehri ,gül bahçesi ,kırmızı gül resimleri,gul,gul bahcesi,
Yılbaşı çiçeği,yeni yıl kutlaması,çiçekleri,çiçeği,noel,noel çiçekleri,ılbaşı çam,çamı,yeni yıl kutlama mesajları,yeniyıl kutlama çiçekleri,
yılbaşı,yılbşı çiçeği,yeniyil kutlamasi cicekleri,yeniyil,yilbasi,cicek satis,yılbasi cicegi siparis et,adrese teslimat,Noel çiçeği,
yeni yılda mutlulukar diler ,yeni dostluklar yeni yıl,yeni yıl aşkı,Çiçekçi Yıl Başı Çiçekleri ,Yeni Yıl Çiçekleri. Güller ,
Saksı çiçekleri , Orkideler, Buketler, Pastalar, Aranjmanlar,Çiçek Pasajı.com,Aranjman,Yeniyıl çiçeği,NOEL Çiçekleri ,
,Yılbaşına özel kırmızı butik güller ve yılbaşı süsleri ile tasarlanmış çiçek,yılbaşı sepetleri, yılbaşı çiçekleri, yılbaşı hediyesi ,yılbaşı,
yılbaşı çiçek,Online çiçek,yılbaşı-çiçek, çiçekçi, online cicek siparisi, cicekci, çiçek gonderme,antalya,istanbul, ankara, izmir, bursa, çiçek gönderme,
Noel çiçekleri. DÜNYA çiçek pazarında önemli bir yere sahip Türk çiçek ihracatçıları, Milenyum Noel'i için, Avrupa'ya 10 milyon dal kesme çiçek ihraç etti,

ÇİÇEK KARTI ÖZEL DOĞUM GÜNÜ NOTU:

Kıpkızıl bir güneşin önünde
mavi yelkendir hayat,alır götürür
seni bilinmeyen derinliklere
sevgi mavidir,mavi umut,
benim için yüreğini ,KIZIL MAVİ tut ...

nice yaşlara bebeğim.


Sakın geçen yıllar hüzünlendirmesin SENİ,
Aksine yaşadıgın tüm mutluluklar ,
adına gurur duymalısın ve gülümsemelsin hayata
İYİKİ VARSIN HERŞEY SENİNLE ANLAMLI.

Elini kalbine koy , gözlerini kapat
ruhumu sana gönderiyorum
biraz dan öpüleceksin sevdiklerin tarafından
Ama biri tarafından kocaman ÖPÜLDÜN.
ve vee o nediyo biliyormusun...
BİRİ BANA GELSİN ODA SENSİN.
Doğum günün kutlu olsun bebeğim.....

organizasyon nedir ?
ORGANİZASYON düğün nişan toplantı gibi durumlarda masa ve sandalye giydirimi ve çiçek süslemesi.
düğün organizasyon ajans organizasyon şeması
konser organizasyon organizasyon konya müzik organizasyon organizasyon şirketleri
kır düğünü düğün düğün mekan davet organizasyon
düğün organizasyon izmir düğün organizasyon firmaları kır düğünü organizasyon
düğün düğün mekan davet organizasyon gelinlik
dugun nişan organizasyon
Fuar Organizasyonu
Özel Gün Organizasyonu
Kurumsal Organizasyonlar
Gösteri Organizasyonu-Animasyon
Animasyon Hizmetleri
Sihirbaz Gösterileri
Jonglör Servisi
Kostüm Kiralama
Kostümlü Hediye Servisi
Özel Günlerde Hediye Servisi
Tiyatro Gösterileri
Çocuk Tiyatrosu
Animasyon Yiyecekler
Ses Sistemi işık Dj Hizmetleri
organizasyon hizmetleri düğün organizasyonu davet organizasyonu toplantı organizasyon kokteyl nişan organizasyon sünnet organizasyon parti
Davetler, organizasyonlar, kokteyl, ikram organizasyonları, davet, açılış davetleri, açılış resepsiyonu, resepsiyon
balon.reklam.organizasyon.açılış.düğün.kokteyl.toplantı.seminer
davet,organizasyon,düğün organizasyon,nişan organizasyon,yemekli toplantılar, catering,mezuniyet organizasyon,sünnet organizasyon,kurumsal firma organizasyon süsleme ve animasyon ekibimiz hizmetinizdedir.Düğün Organizasyon
ORGANİZASYONLAR. Düğün, davet ve kokteyl organizasyonlamaya yönelik olarak da hizmet veren
Kır Düğünleri , Düğün Salonları , Yeni Yıl Kutlamaları ,Tekne Turları ,Teknede Düğün Yemekli Düğün Salonu
düğün nedir düğün gelenekleri düğün salonları kır düğünü
evlilik gelinlik davetiye nişan
Parti Eğlence Organizasyonu
Host Hostes Temini
Süsleme Hizmetleri
Süsleme Organizasyonu
Masa Sandalye Süsleme
Balon Süsleme
İşyeri Mağaza Süsleme
işık Süsleme
Reklam Tanıtım Hizmetleri
Doğum Odası Süsleme
Palyaço Servisi
nişanlık nişan kıyafetleri nişan elbisesi nişan bohçası
nişan töreni evlilik düğün abiye
islamda nikah imam nikah resmi nikah nikah nasıl kıyılır
gelinlik hayrettin karaman talak davetiye
davetiye davet nazım hikmet davet şiir davet yazısı
islami davet davet otomotiv davetforum
alkolsüz kokteyl kokteyl oyunu kokteylim kokteyl menüleri
kokteyl resimleri kokteyl organizasyonu organizasyon barmen
süsleme sanatı örüntü ve süsleme masa süsleme oda süsleme
matematik süsleme nick süsleme süsleme organizasyon dekorasyon
açılış organizasyonu organizasyon
partiler parti kızları parti eğlence parti paketi
partipix çılgın parti mhp eğlence
giydirme cephe manken giydirme kız giydirme erkek giydirme
giydir masal mutfak masası bilgisayar masası masaj
yemek masası masaüstü mobilya sandalye
süsleme sanatı örüntü ve süsleme masa süsleme oda süsleme
matematik süsleme nick süsleme süsleme organizasyon dekorasyon
plastik sandalye sandalye fiyatları büro sandalye metal sandalye
ahşap sandalye bilgisayar sandalyesi koltuk koçtaş
sünnet nedir peygamberimizin sünnetleri sünnet davetiyesi sünnetler
sünnetçi sünnet resimleri sünnet yaşı kemal özkan
Düğün organizasyonları ve tüm özel gün organizasyonlarınız için profesyonel organizasyon,
Düğün Organizasyon
Nişan Organizasyonu
Sünnet Düğünü Organizasyonu
Doğum Günü Organizasyonu
Açılış Organizasyonu
Davet Organizasyonu

Türkiye ve istanbul, ankara, izmir, yalova, antalya, bursa, sivas, hiç fark etmez nereye isterseniz
çiçek sipariş verebilirsiniz.
Çiçek yapmak,çiçek teslimat,bizim işimiz.en taze çiçekler,günlük kesimler,canlı çiçeklerle siz degerli
müşterilerimize sınırsız çiçek hizmeti,
Otel,motel,hotel,ev,iş yeri,ofis,,resmi daire,plaza,alışveriş merkezi,adrese çiçek yolla,
beğendiğin çiçeği web
sitemizde,veya,telefonla,satın al,adrese üçretsiz teslimat yapalım.Şehir merkezleri için geçerlidir,
küçük köy,
kasaba ,veya üyemiz olmayan kazalarda,çiçekçilik sevis yol üçreti km başıdır. firmalrında
,çiçek fiyatında farklılık olmaz,
sadece yol ücreti talep edilir.saksı çiçekleri,açılış,düğün,nişan,nikah,söz,sevgi,doğum,doğum günü,
hasta geçmiş olsun çiçeği,yapay,kuru çiçek hizmetleri,sembol çiçekçilik ltd şti,
sorunsuz ve güvenli hizmet sunar.nöbetci çiçekçi, nöbetci,nobetci,7/24,
Güvenli ödemeli web sitesi,mail order ödeme sistemi,havale,eft,posta çeki,eleden teslim alma,
firmaya fatura kurumsal firmalar için,
çiçek resimi mesaj,resim mail, sistemleri,teslimat sonrası istek üzerine bilgi,uluslararası, çiçekçiler
derneği üyesi firmamız,
dünyanın,her tarafına çiçek gönderir,internetten çiçek nasıl alınır,telefonla çiçek ismarlama olurmu,
internet çiçekçileri güvenlimi ,
çiçek zamanında gidermi,çiçek bakımı bilgi alabilirmiyim,çiçek resimleri görebilirmiyim
demenize gerek yok bizde yok yok,
konu çiçekse,gece açık,servis yapan,yollayan,getiren,gönderen,
interflora,teleflora,teleflor,Turkiye,flor,flowers,acilis,açılış,düğün,nikah,dugun,düğüne,nişana,
nikaha,açılışa,aranjman,arajman,gul,gül,
hasta,hastane,hastaya,hastaneye,hastanesine,saksı,bitki,toprak,gübre,mil,çim,çim tohum
,koyun gübre,gübresi,yanmış,lilyum,orkide,teslim eden,
gerbera,karanfil,menekşe,yapay,yapma,canlı,taze,kesme,salon,çiçeği,çiçekleri,ofis,saray,kırmızı
,beyaz,pembe ,sarı,mavi,siyah,oraj,servis yapan,
göndermek,ismarlamak,almak,satmak,satan yer,satanlar,dogum,doğum,bebek,cocuk,evlilik,
doğum günü,yıl,başı,yıl dönüm,yılbaşı,satış yapan,
sevgili,anne,ögretmen,hemşire,doktor,şehirler,uluslar,iller,il,şehir,kaza,kasaba,kazası,köy,mera,
merkez,merkezi,ile,ve,ama,yada,ya,adrese getiren,adrese götüren,
zaman,saat,tarih,teslimatı,teslimi,çiçek resimleri,çiçek bakımları,çiçek yetiştirme,bilgi,ögren,ara
,tara,sor,telefon,telefonla,telefonda,teslim eden,yollayan,yapan,
telefonu,tel,adres,adresi,çelenk,sepet,buket,demet,celenk,celengi,demeti,buketi,sepeti,çelengi,
celenkleri,ayaklı,cam,sermaik,vazo,satan,ismarlama,telefonda,telefonla,
oyuncak,oyuncaklı,hediye,hediyesi,pasta,pastalı,balon,balonlu,renkli,renga renk,hediyeli,adrese,
semt,semte,semtine,taksit,taksitle,
istanbul,çiçek,çiçekçi,çiçekçiler,çiçekçilik,çiçekçisi,çiçekçileri,çiçek,çiçekci,çiçekciler,çiçekcileri
,çiçekcilik,çiçekcisi,çiçekci,çiçekciler,çiçekcilik,çiçekcileri,istanbul çiçek yolla,istanbul çiçek
yollama,istanbul çiçek gonder,istanbul çiçek gonderimi,istanbul çiçek siparis,
istanbul çiçek siparisi,
istanbul çiçek servis,istanbul çiçek servisi,istanbul çiçek satis,istanbul çiçek satisi
,istanbul çiçek al,istanbul çiçekal,istanbul çiçek alma,
istanbul çiçek teslim,istanbul çiçek teslimat,istanbul uluslararasi çiçek,istanbul uluslararasi çiçekci
,istanbul uluslararasi çiçekcileri,
istanbul uluslararasi çiçekcilik,cicegi,çiçekler,çiçekleri,saksi orkide,dal orkide,orkideler
,orkide cesitleri,canlı orkide,saksıda,vazoda,vazolu,vazoyla,
orkide renkleri,köklü,dallı,yeri,günleri,
istanbul,çiçek,çiçekçi,çiçekçiler,çiçekçilik,çiçekçisi,çiçekçileri,cicek,
cicekci,cicekciler,cicekcileri,cicekcilik,
cicekcisi,çiçekci,çiçekciler,çiçekcilik,çiçekcileri,istanbul cicek yolla,istanbul cicek yollama,
istanbul cicek gonder,istanbul cicek gonderimi,istanbul cicek siparis,istanbul cicek siparisi,
istanbul cicek servis,istanbul cicek servisi,istanbul cicek satis,istanbul cicek satisi,istanbul cicek al,
istanbul cicekal,istanbul cicek alma,
istanbul cicek teslim,istanbul cicek teslimat,istanbul uluslararasi cicek,istanbul uluslararasi cicekci
,istanbul uluslararasi cicekcileri,süsleme,tanzim,organizasyon,
istanbul uluslararasi cicekcilik,cicegi,cicekler,cicekleri,internetten çiçek,internet,netten,güller,
güllerden,gülden,gül ile,ye,ya,ma,da,a,
cicek gönder istanbul,çiçek gönder istanbul,çiçek sipariş istanbul,çiçek siparişi istanbul,
çiçek yolla istanbul,çiçek al istanbul,ön ödemeli,fatura,fiş,kesen,
çiçek servis istanbul,çiçek satış istanbul,uluslararası, çiçekçilik istanbul,0216 çiçek,
0212 çiçek,www.cicek,www.çiçek,www,çiçekci,
Uluslararasi cicekcilik
, cicekci telefonu0216 4572018
, cicek gonder
, cicek al
, cicek siparis
, cicek yolla
, cicek satis,
İstanbul,
istanbul,
istanbula,
istanbulda,
istanbulun,
Acıbadem Çiçekçi ,
Adatepe Çiçekçi ,
Aksaray Çiçekçi ,
Alemdağ Çiçekçi ,
Alibeyköy Çiçekçi ,
Altunizade Çiçekçi ,
Altıntepe Çiçekçi ,
Anadolu Hisarı Çiçekçi ,
Arnavutköy Çiçekçi ,
Ataköy Çiçekçi ,
Ataşehir Çiçekçi ,
Baglarbaşı Çiçekçi ,
Bahariye Çiçekçi ,
Bahçelievler Çiçekçi ,
Bakırköy Çiçekçi ,
Bayramoğlu Çiçekçi ,
Bayrampaşa Çiçekçi ,
Bebek Çiçekçi ,
Beyazıt Çiçekçi ,
Beykoz Çiçekçi ,
Beylerbeyi Çiçekçi ,
Beyoğlu Çiçekçi ,
Beşiktaş Çiçekçi ,
Bostancı Çiçekçi ,
Büyük Bakkal Köy Çiçekçi ,
Büyükdere Çiçekçi ,
Caddebostan Çiçekçi ,
Cağaloğlu Çiçekçi ,
Cevizli Çiçekçi ,
İstanbul ÇİÇEKÇİ ,
Cihangir Çiçekçi ,
Davutpaşa Çiçekçi ,
Dragos Çiçekçi ,
Dudulu Çiçekçi ,
Eminönü Çiçekçi ,
Emirgan Çiçekçi ,
Erenköy Çiçekçi ,
Esenler Çiçekçi ,
Esentepe Çiçekçi ,
Esenyurt Çiçekçi ,
Etiler Çiçekçi ,
Eyüp Çiçekçi ,
Fatih Çiçekçi ,
Fenerbahçe Çiçekçi ,
Feneryolu Çiçekçi ,
Fikirtepe Çiçekçi ,
Florya Çiçekçi ,
Fulya Çiçekçi ,
Fındıkzade Çiçekçi ,
Galatasaray Çiçekçi ,
Gayrettepe Çiçekçi ,
Gaziosmanpaşa Çiçekçi ,
Göztepe Çiçekçi ,
Gültepe Çiçekçi ,
Gümüşsuyu Çiçekçi ,
Güneşli Çiçekçi ,
Güngören Çiçekçi ,
Halkalı Çiçekçi ,
Halıcıoğlu Çiçekçi ,
Hasanpaşa Çiçekçi ,
Hasköy Çiçekçi ,
Haznedar Çiçekçi ,
Hisarüstü Çiçekçi ,
Kadıköy Çiçekçi ,
Kagıthane Çiçekçi ,
Kalamış Çiçekçi ,
Kandilli Çiçekçi ,
Kanlıca Çiçekçi ,
Karaköy Çiçekçi ,
Kartal Çiçekçi ,
Kasımpaşa Çiçekçi ,
Kavacık Çiçekçi ,
Kaynarca Çiçekçi ,
Kayışdagı Çiçekçi ,
Kocamustafapaşa Çiçekçi ,
Kozyatağı Çiçekçi ,
Koşuyolu Çiçekçi ,
Kurtköy Çiçekçi ,
Kurtuluş Çiçekçi ,
Kuzguncuk Çiçekçi ,
Küçükbakkalköy Çiçekçi ,
Küçükyalı Çiçekçi ,
Küçükçekmece Çiçekçi ,
Kızıltoprak Çiçekçi ,
Laleli Çiçekçi ,
Levent Çiçekçi ,
Mahmutbey Çiçekçi ,
Maltepe Çiçekçi ,
Maslak Çiçekçi ,
Maçka Çiçekçi ,
Mecidiyeköy Çiçekçi ,
Merter Çiçekçi ,
Moda Çiçekçi ,
Nakkaştepe Çiçekçi ,
Nişantaşı Çiçekçi ,
Okmeydanı Çiçekçi ,
Ortaköy Çiçekçi ,
Pendik Çiçekçi ,
Rahmanlar Çiçekçi ,
Rumeli Hisarı Çiçekçi ,
Sahrayıcedit Çiçekçi ,
Samandıra Çiçekçi ,
Samatya Çiçekçi ,
Sarıgazi Çiçekçi ,
Sarıyer Çiçekçi ,
Sefaköy Çiçekçi ,
Selamiçeşme Çiçekçi ,
Selimiye Çiçekçi ,
Selimpaşa Çiçekçi ,
Seyrantepe Çiçekçi ,
Suadiye Çiçekçi ,
Sultanahmet Çiçekçi ,
Sultanbeyli Çiçekçi ,
Taksim Çiçekçi ,
Tarabya Çiçekçi ,
Teşvikiye Çiçekçi ,
Topağacı Çiçekçi ,
Topkapı Çiçekçi ,
Tuzla Çiçekçi ,
Ulus Çiçekçi ,
Unkapanı Çiçekçi ,
Yakacık Çiçekçi ,
Yedikule Çiçekçi ,
Yenibosna Çiçekçi ,
Yeniköy Çiçekçi ,
Yeşilköy Çiçekçi ,
Zeytinburnu Çiçekçi ,
Zincirlikuyu Çiçekçi ,
Ziverbey Çiçekçi ,
Çaglayan Çiçekçi ,
Çamlıca Çiçekçi ,
Çapa Çiçekçi ,
Çavuşbaşı Çiçekçi ,
Çekmeköy Çiçekçi ,
Çeliktepe Çiçekçi ,
Çengelköy Çiçekçi ,
Ümraniye Çiçekçi ,
Üsküdar Çiçekçi ,
İdealtepe Çiçekçi ,
İkitelli Çiçekçi ,
İstinye Çiçekçi ,
İçerenköy Çiçekçi ,
Şaşkınbakkal Çiçekçi ,
Şehremini Çiçekçi ,
Şirinevler Çiçekçi ,
Şişli Çiçekçi ,
çiftehavuzlar Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Adana Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Adıyaman Turkey Çiçek yolla,çiçek teslimatı
Türkiye Çiçekçilik Afyon Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Ağrı Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Aksaray Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Amasya Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik ANKARA Turkey Çiçek sipariş,Çiçek yolla,çiçek teslimatı ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Antalya Turkey Çiçek sipariş,Çiçek yolla,çiçek teslimatı ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Ardahan Turkey Çiçek sipariş,Çiçek yolla,çiçek teslimatı ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Artvin Turkey Çiçek sipariş,Çiçek yolla,çiçek teslimatı ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Aydın Turkey Çiçek sipariş,Çiçek yolla,çiçek teslimatı ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Balıkesir Turkey Çiçek sipariş,Çiçek yolla,çiçek teslimatı ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Bartın Turkey Çiçek yolla,çiçek teslimatı ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Batman Turkey Çiçek sipariş,Çiçek yolla,çiçek teslimatı,Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Bayburt Turkey Çiçek yolla,çiçek teslimatı ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Bilecik Turkey Çiçek yolla,çiçek teslimatı ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Bingöl Turkey Çiçek yolla,çiçek teslimatı ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Bitlis Turkey Çiçek yolla,çiçek teslimatı ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Bolu Turkey Çiçek yolla,çiçek teslimatı ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Burdur Turkey Çiçek yolla,çiçek teslimatı ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Bursa Turkey Çiçek yolla,çiçek teslimat ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Çanakkale Turkey Çiçek yolla,çiçek teslimat ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Çankırı Turkey Çiçek yolla,çiçek teslimat ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Çorum Turkey Çiçek yolla,çiçek teslimat ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Denizli Turkey Çiçek yolla,çiçek teslimat ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Diyarbakır Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Düzce Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Edirne Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Elazığ Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Erzincan Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Erzurum Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Eskişehir Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Gaziantep Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Giresun Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Gümüşhane Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Hakkari Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Hatay Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Iğdır Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik İsparta Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik İZMİR Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik İzmit Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Kahramanmaraş Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Karabük Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Karaman Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Kars Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Kastamonu Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Kayseri Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Kırıkkale Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Kırklareli Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Kırşehir Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Kilis Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Kocaeli Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Konya Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Kütahya Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Malatya Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik ManisaTurkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Mardin Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik MersinTurkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Muğla Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekçilik Muş Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci ,uluslararası, Çiçekçi ,
Türkiye Çiçekci Nevşehir Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci,uluslararası, Nevşehir Cicek siparisi,cicek gonderimi,cicek yollamak,cicekcileri ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Turkey.
Türkiye Çiçekci Niğde Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci,uluslararası, Niğde Cicek siparisi,cicek gonderimi,cicek yollamak,cicekcileri ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Turkey.
Türkiye Çiçekci Ordu Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci,uluslararası, Ordu Cicek siparisi,cicek gonderimi,cicek yollamak,cicekcileri ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Turkey.
Türkiye Çiçekci Osmaniye Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci,uluslararası, Osmaniye Cicek siparisi,cicek gonderimi,cicek yollamak,cicekcileri ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Turkey.
Türkiye Çiçekci Rize Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci,uluslararası, Rize Cicek siparisi,cicek gonderimi,cicek yollamak,cicekcileri ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Turkey.
Türkiye Çiçekci Sakarya Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci,uluslararası, Sakarya Çiçek al,çiçek satış,çiçekçilik,çiçekçi ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Turkey.jpg" width="48" ,
Türkiye Çiçekci Samsun Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci,uluslararası, Samsun Cicek siparisi,cicek gonderimi,cicek yollamak,cicekcileri ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Turkey.
Türkiye Çiçekci Siirt Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci,uluslararası, Siirt Cicek siparisi,cicek gonderimi,cicek yollamak,cicekcileri ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Turkey.
Türkiye Çiçekci Sinop Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci,uluslararası, Sinop Cicek siparisi,cicek gonderimi,cicek yollamak,cicekcileri ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Turkey.
Türkiye Çiçekci SİVAS Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci,uluslararası, SİVAS Cicek siparisi,cicek gonderimi,cicek yollamak,cicekcileri ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Turkey.
Türkiye Çiçekci Şanlıurfa Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci,uluslararası, Şanlıurfa Cicek siparisi,cicek gonderimi,cicek yollamak,cicekcileri ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Turkey.
Türkiye Çiçekci Şırnak Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci,uluslararası, Şırnak Cicek siparisi,cicek gonderimi,cicek yollamak,cicekcileri ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Turkey.
Türkiye Çiçekci Tekirdağ Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci,uluslararası, Tekirdağ Cicek siparisi,cicek gonderimi,cicek yollamak,cicekcileri ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Turkey.
Türkiye Çiçekci Tokat Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci,uluslararası, Tokat Cicek siparisi,cicek gonderimi,cicek yollamak,cicekcileri ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Turkey.
Türkiye Çiçekci Trabzon Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci,uluslararası, Trabzon Cicek siparisi,cicek gonderimi,cicek yollamak,cicekcileri ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Turkey.
Türkiye Çiçekci Tunceli Turkey Çiçek Satinal,Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci,uluslararası, Tunceli Cicek siparisi,cicek gonderimi,cicek yollamak,cicekcileri ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Turkey.
Türkiye Çiçekci Uşak Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci,uluslararası, Uşak Cicek siparisi,cicek gonderimi,cicek yollamak,cicekcileri ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Turkey.
Türkiye Çiçekci Van Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci,uluslararası, Van Cicek siparisi,cicek gonderimi,cicek yollamak,cicekcileri ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Turkey.
Türkiye Çiçekci Yalova Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci,uluslararası, Yalova Cicek siparisi,cicek gonderimi,cicek yollamak,cicekcileri,Çiçek GÖNDER ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Turkey.
Türkiye Çiçekci Yozgat Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci,uluslararası, Yozgat Cicek siparisi,cicek gonderimi,cicek yollamak,cicekcileri ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Turkey.
Türkiye Çiçekci Zonguldak Turkey Çiçek GÖNDER,çiçek gönder,çiçekci,uluslararası, Zonguldak Cicek siparisi,cicek gonderimi,cicek yollamak,cicekcileri ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Turkey.

  • DÜNYADA, ÇİÇEK GÖNDERMEK, İSTEDİĞİNİZ ÜLKE SEÇİNİZ

    ,


  • Türkiye Çiçekci Turkey Çiçek gönder,Cicekgonder,Çiçek GÖNDER,çiçek yollamak,flowers order,uluslararası, Türkiye Çiçekci Turkey Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ,Cicek yollama ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Turkey.

    ,A.B.D. USA Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,Online flowers order,uluslararası, USA,abd,amerika Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı,Cicek yolla,Ulslararasi cicekciler ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak USA.

    ,Afganistan Çiçek gönderme,Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,Online flowers order,uluslararası, Afganistan Çiçek gönderme,Çiçek gönder,Çiçek ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Afganistan.

    ,GERMANY Almanya Çiçek göndermek,uluslararasi GERMANY Çiçek göndermek, Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı,çiçek satış ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak GERMANY. ,jpg ,

    ,ARGENTINA Arjantin Çiçek gönderimi,Çiçek gönder,Cicekgonder,Çiçek GÖNDER,çiçek yollamak,flowers order,uluslararası, Arjantin Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak ARGENTINA.

    ,Arnavutluk Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Arnavutluk Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı,online ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Arnavutluk.

    ,AUSTRALIA Avustralya Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yollamak,flowers order,uluslararası, AUSTRALIA Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı , ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak AUSTRALIA.

    ,AUSTRIA Avusturya Çiçek gönder Çiçek GÖNDER,Online flowers order,uluslararası, AUSTRIA Avusturya Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı Çiçek ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak AUSTRIA.

    ,Azerbaycan Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Azerbaycan Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Azerbaycan.

    ,B.A.E. Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, B.A.E Arap emirlikleri Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak B.A.E.

    ,Bahreyn Çiçek gönderimi,uluslararasi Bahreyn Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Bahreyn.

    ,Bangladeş Çiçek gönder Çiçek GÖNDER,uluslararasi Bangladeş Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı Online flowers ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Bangladeş.

    ,BELGIUM Belçika Çiçek gönder,uluslararasi cicekciler,uluslararası, BELGIUM Belçika Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak BELGIUM. ,jpg ,

    ,Bhutan Çiçek gönder,cicek teslimati,uluslararasi Bhutan Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ,çiçek yollamak ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Bhutan.

    ,BRAZIL Brezilya Çiçek gönder,çiçek satışı,uluslararası, BRAZIL Brezilya Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak BRAZIL.

    ,Brunei Çiçek gönder,çiçek yollatma,uluslararasi Brunei Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Brunei.

    ,Bulgaristan Çiçek gönderimi,uluslararasi Bulgaristan Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı,flor order ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Bulgaristan.

    ,Cebelitarık Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Cebelitarık Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Cebelitarık.

    ,Cezayir Çiçek gönder,çiçek yollatma,uluslararasi Cezayir Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Cezayir.

    ,CZECH_REPUBLIC Çek Cumhuriyeti Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, CZECH_REPUBLIC Çek Cumhuriyeti Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak CZECH_REPUBLIC.

    ,CHINA Çin Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, CHINA Çin Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak CHINA.

    ,DENMARK Danimarka Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, DENMARK Danimarka Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak DENMARK.

    ,Endonezya Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Endonezya Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Endonezya.

    , ARMENIA Ermenistan Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, ARMENIA Ermenistan Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Ermenistan.

    ,Estonya Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Estonya Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Estonya.

    ,Etiyopya Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Etiyopya Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Etiyopya.

    ,Fas Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Fas Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Fas.

    ,Filipinler Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Filipinler Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Filipinler.

    ,FINLAND Finlandiya Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, FINLAND Finlandiya Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak FINLAND. ,jpg ,

    , FRANCE Fransa Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, FRANCE Fransa Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak FRANCE. ,jpg ,

    ,AFRICA Güney Afrika Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, AFRICA GüneyAfrika Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak AFRICA.

    ,Hindistan Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Hindistan Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Hindistan.

    ,Hırvatistan Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Hırvatistan Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Hırvatistan.

    ,NETHERLANDS Hollanda Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Hollanda Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Hollanda. ,jpg ,

    ,HongKong Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, HONG_KONG HongKong Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak HONG_KONG. ,jpg ,

    ,İngiltere UNITEDKINGDOM Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, İngiltere Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak UNITEDKINGDOM. ,jpg ,

    ,İrlanda Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, İrlanda Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak İrlanda.

    ,İspanya Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Ispanya SPAIN Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak İspanya.

    ,ISRAEL İsrail Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, ISRAEL Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak ISRAEL.

    ,İsveç SWEDEN Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, SWEDEN Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak SWEDEN. ,jpg ,

    ,İsviçre SWITZERLAND Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, SWITZERLAND Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak SWITZERLAND.

    ,İtalya Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, ITALYA Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak ITALY.

    ,İzlanda Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, İzlanda Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak İzlanda.

    ,Japonya JAPAN Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Japonya Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak JAPAN.

    ,Kanada Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Kanada Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Kanada.

    ,Katar Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Katar Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Katar.

    ,Kazakistan Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Kazakistan Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Kazakistan.

    ,Kenya Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Kenya Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Kenya.

    ,Kırgızistan Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Kırgızistan Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Kırgızistan.

    ,KOREA Kore Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Kore KOREA Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak KOREA. ,jpg ,

    ,KostaRika Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, KostaRika Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak KostaRika.

    ,Kuveyt Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Kuveyt Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Kuveyt.

    ,Liberya Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Liberya Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Liberya.

    ,Liechtenstein Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Liechtenstein Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Liechtenstein.

    ,Litvanya LITHUANIA Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, LITHUANIA Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak LITHUANIA. ,jpg ,

    ,Lübnan Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Lübnan LEBANON Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Lübnan.

    ,LUXEMBOURG Lüksemburg Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, LUXEMBOURG Lüksemburg Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak LUXEMBOURG.

    ,Macaristan Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Macaristan Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Macaristan.

    ,Madagaskar Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Madagaskar.

    ,Makau Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Makau Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Turkey.

    ,Makedonya Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Makedonya Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Makedonya.

    ,MALAYSIA Malezya Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Malezya MALAYSIA Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak MALAYSIA.

    ,Malta Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Malta Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Malta.

    ,MEXICO Meksika Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Meksika MEXICO Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak MEXICO. ,jpg ,

    ,Mısır Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Mısır Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Mısır.

    ,Moğolistan Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Moğolistan Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Moğolistan.

    ,Moldova Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Moldova Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Moldova.

    ,Monako Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Monako Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Monako.

    ,Nijerya Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Nijerya Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Nijerya.

    ,Norveç NORWAY Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Norveç NORWAY Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak NORWAY. ,jpg ,

    ,Özbekistan Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Özbekistan Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Özbekistan.

    ,Pakistan Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Pakistan Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Pakistan.

    ,Polonya POLAND Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Polonya POLAND Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak POLAND. ,jpg ,

    ,Portekiz PORTUGAL Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Portekiz PORTUGAL Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak PORTUGAL.

    ,Romanya ROMANIA Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Romanya ROMANIA Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak ROMANIA.

    ,Rusya RUSSIA Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Rusya RUSSIA Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak RUSSIA. ,jpg ,

    ,Singapur SINGAPORE Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Singapur SINGAPORE Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak SINGAPORE.

    ,Slovakya SLOVAKIA Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Slovakya SLOVAKIA Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak SLOVAKIA.

    ,Slovenya SLOVENIA Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Slovenya SLOVENIA Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak SLOVENIA.

    ,Sudan Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Sudan Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Sudan.

    ,Suriye Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Suriye Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Suriye.

    ,SuudiArabistan SAUDI ARABIA Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, SuudiArabistan SAUDI_ARABIA Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak SAUDI_ARABIA.

    ,Tacikistan Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Tacikistan Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Tacikistan.

    ,Tayland THAILAND Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Tayland THAILAND Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak THAILAND. ,jpg ,

    ,Tayvan Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Tayvan Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Tayvan.

    ,Türkmenistan Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Türkmenistan Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Türkmenistan. ,jpg ,

    ,Ukrayna Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Ukrayna Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Ukrayna.

    ,Umman Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Umman Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Umman.

    ,Ürdün Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Ürdün Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Ürdün.

    ,Vietnam Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Vietnam Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Vietnam.

    ,Yemen Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Yemen Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Yemen.

    ,YeniZellanda NEW_ZEALAND Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, YeniZellanda NEW_ZEALAND Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak NEW_ZEALAND.

    ,Yugoslavya Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Yugoslavya Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Yugoslavya.

    ,Yunanistan GREECE Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, Yunanistan Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak GREECE. ,jpg ,

    ,Zaire Çiçek göndertmek,uluslararasi Zaire Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak Zaire.

    ,EGYPT Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, EGYPT Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak EGYPT.

    ,CROATIA Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, CROATIA Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak CROATIA.

    ,COLOMBIA Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, COLOMBIA Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak COLOMBIA.

    ,CHILE Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, CHILE Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak CHILE.

    ,VENEZUELA Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, VENEZUELA Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak VENEZUELA. ,jpg ,

    ,URUGUAY Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, URUGUAY Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak URUGUAY.

    ,NULL Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, NULL Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak NULL.

    ,HUNGARY Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, HUNGARY Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak HUNGARY.

    ,GUATEMALA Çiçek gönder,Çiçek GÖNDER,çiçek yolla,uluslararası, GUATEMALA Cicek siparisi,cicek yollama,yurt dışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak GUATEMALA. ,jpg ,

    ,Gürcistan Çiçek gönderimi,çiçek sipariş vermek,uluslararası, Gürcistan Cicek siparis,cicek yollama,yurtdışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak gürcistan.

    ,iskoçya Çiçek gönderimi,çiçek sipariş vermek,uluslararası, iskoçya Cicek siparis,cicek yollama,yurtdışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak iskoçya.

    ,Kıbrıs Çiçek gönderimi,çiçek sipariş vermek,uluslararası, kibris rum ve türk kesimi Cicek siparis,cicek yollama,yurtdışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak kıbrıs.

    ,küba Çiçek gönderimi,çiçek sipariş vermek,uluslararası, Küba Cicek siparis,cicek yollama,yurtdışı ÇİÇEKÇİ ulke,bayrak küba.

    Gül sipariş,gül gönder,gül yolla,güller,kırmızı gül,beyaz gül,

    Çiçek siparişi,çiçek gönder,çiçek yolla,çiçek al,
    Güller Şehrİ Konya'da Gül Bayramları
    Alİ İşık
    "Konya tarİhİnde, coğrafyasında 'gül' bİr mİnyatürdür, bİr nİyâzdır, bİr arz-ı hâldİr; bİr sırma kemerdİr; bİr mısra'dır, mızrabdır, uzun soluklu bİr ney'dİr. Oyalı yazmada motİftİr, nakıştır, murâddır. Her bahâr Konya'
    Konya: Belde-İ tayyİbe.. aşk beldesİ.. bozkırda açan gül...
    Sİz hİç gülsüz, bülbülsüz bİr aşk hİkayesİ duydunuz veya okudunuz mu?.. Sanmıyoruz. Zİra nerede ma'şûk, orada gül; nerede âşık, orada bülbül...
    Konya adına efsaneler yakıştırılmış; bİlİrsİnİz. Bunlardan bİrİ de 'üç eren'İn hİkayesİdİr. Hanİ uçan halılarıyla seyahat eden üç Allah dostu... Bunları, "kon ya!" nİdâsıyla bu topraklara İndİren sebep, bu topraklarda gördüklerİ güzellİklerdİr.
    Bu söylencede her şey muhayyİle ürünü, asılsız astarsız olabİlİr. Ancak yalın bİr gerçeklİğİ vardır eskİ kİtaplarda yazılı: Yeşİllİk... Evet, Konya'nın tabİî surları olan çepeçevre çıplak dağ ve tepeler, daha bİrkaç asır öncesİne kadar koruluk, ormanlıklardır. Konya'yı anlatan eskİ seyahatnâmeler böyle yazıyor.
    Yeşİllİk olur da yeşİlİn şâhı gülün yokluğu düşünülebİlİr mİ? Bunun İçİn dİyoruz kİ: "Üç Eren Efsanesİ'nde önemlİ bİr eksİklİk vardır. Üç eren'İ bu toprağa çeken sebep, güzelİm mâverde, yedİveren güllerİnİn gönül çeken renklerİ İle sermest eden kokularıdır. Olamaz mı?..
    "Konya tarİhİnde, coğrafyasında 'gül' bİr mİnyatürdür, bİr nİyâzdır, bİr arz-ı hâldİr; bİr sırma kemerdİr; bİr mısra'dır, mızrabdır, uzun soluklu bİr ney'dİr. Oyalı yazmada motİftİr, nakıştır, murâddır. Her bahâr Konya'da gökyüzünden gönüllere gül cemresİ dökülür gülâbdânlardan..."
    Selçuklular devrİnde Konya salkım saçak bİr gül bahçesİdİr adeta. O günkü Konyalının gülü, günümüzdekİlerden daha çok sevdİğİ muhakkaktır. Zİra şehrİn muhtelİf yerlerİnde genİş gül bahçelerİ mevcuttur. Meram, Dede Bahçesİ (bugünkü fuar alanı İçerİsİnde), Mevlâna Müzesİ'nİn bulunduğu alan gül bahçelerİnİn en meşhurlarıdır.
    Şems-İ Tebrİzî'nİn türbesİ ve bu türbeye bİtİşİk olarak İnşa edİlmİş olan camİİn de İçerİsİnde bulunduğu semtİn günümüzde 'Güllükbaşı' olarak anılması tesadüfİ olamaz. Mevlâna ve aİlesİnİn İkametlerİne, vefatlarında da ebedî İstİrahatgahlarına tahsİs edİlen gül bahçesİnİn devamına, belkİ de başlangıç alanına dostu Şems-İ Tebrİzî de defnedİlmİştİr. Bu kanaatİmİz de uzak bİr İhtİmal olmasa gerektİr.
    Hayatının önemlİ bİr bölümünü bu gül bahçesİnde geçİren Mevlâna, bİr rubâîsİnde, -sankİ- o tarİhlerde Konya'da çİçekçİ dükkanlarının varlığına İşaret eder gİbİdİr:
    "Bahar geldİ, bahçeler yeşİllendİ; bahçeler çİçekçİ dükkanına döndü..."
    Bütün bİr İmparatorluk dönemİ musîkİde, mİnyatürde, şİİrde, hat sanatında, düşünce ve hİssİyâtta Mevlâna'nın yedİveren güllerİyle gerçek kİşİlİğİnİ bulur. Zİra dönemİn madde ve mânâ güzellİklerİ, yücelİklerİ gülde sembolleşmİştİr. Mevlâna'nın aşağıdakİ arz-ı hâlİne dİkkat edecek olursak, bu sembolleşmenİn boşuna olmadığını anlarız:
    "Gülün eteğİnİ tutalım, ona yoldaş olalım; dünya güle, gülün aslına zevalsİz gül fİdanına gİdİyor. Gülün aslı, zevalsİz gül fİdanı Mustafa'nın terİnden bİtmİş. Dünya, o ulunun yüzünden yenİ ayken, dolunay halİne gelmİştİr."
    Mevlâna'nın olgunluk dönemİne yetİşmİş; onunla görüştüğü kesİn olarak bİlİnemeyen, ancak söylencelerde İfade edİlen Yunus Emre, aşağıdakİ terennümlerİnde sankİ Mevlâna İle görüşmüş gİbİdİr.
    "...
    Ol dost açdı gözümİ gösterdİ kendüzümİ
    ..
    Ben bunda geldüm bu dem gİrü İlüme gİdem
    Sanma kİ bunda benİ altuna mala geldüm
    ..
    Ne haldeyüm ne bİlem duzakdayam ne gülem
    Bİr garİbce bübülem ötmeğe güle geldüm

    Gül Muhammed terİdür bülbül d(e)'anun yârıdur
    Ol gülİle ezelî cİhânda bİle geldüm"

    Böylesİne güle meftun, gülle hemdem İnsanların yaşadığı bİr şehİr olur da, bunlar arasında gıbtaya dayalı tatlı bİr rekabet doğmaz mı? Elbette doğmuştur. Bu tatlı rekabet, tâ Selçuklular dönemİnde "gül şölenlerİ"nİ, "gül yarışları"nı ortaya çıkarmıştır.
    O zamanlar Konya'da "gül şeyhİ" seçİlİr, bu şeyhİn nezaretİnde gül yarışmaları yapılırmış. Şeyh seçİlebİlmek İçİn yetİştİrdİğİ güllerİn bİrİncİ gelmesİ gerekİyormuş. Hatta bİr gül şeyhİ tam yedİ yıl bİrİncİlİğİ elİnde tutmuş. Yenİ yarışma İçİn de çok İddİalı İmİş. Bİr gün övünerek şöyle demİş:
    "- Benİmkİlerden üstün gül yetİştİren olursa, ona kızımı vereceğİm."
    Kızına âşık bİr genç, bu sözü fırsat bİlmİş. Bİr yolunu bularak şeyhİn yanına bahçıvan durmuş. Onun sırlarını öğrenerek onunkİlerİ bastıran bİr gül yetİştİrİp kızını almış.
    Mevlânâ'nın ölümü İle Selçuklu'nun da yıldızı söner adeta. Bu zaaf anında Anadolu'da beylİkler boy göstermeğe başlar. Talİhİn yıldızı bunlar İçİnde Osmanlı'ya güler. Sebepsİz olmayan bu gülücük sonucu yükselen Osmanlı Beylİğİ, Xİİİ. Yüzyılın sonlarında devletleşme sürecİne gİrer. Yenİ süreçte Konya artık "payİtaht"lığını kaybetmİştİr. Bu kayıbın üzerİnden henüz bİr buçuk asır geçmİştİr kİ; artık bütün gözler yenİ payİtaht İstanbul'un üzerİne çevrİlmİştİr. Bu yenİ payİtahtta "gül medenİyetİ"nİn üzerİne yavaş yavaş "lâle medenİyetİ" İnşa edİlmeye başlar. Yenİ payİtahtta, yenİ çİçeğİn hükümranlığında Konya ve gül bahçelerİnİn üzerİnİ kara bulutlar örtmüş gİbİdİr. Tarİhİn bu dİlİmİnde Konya gülcülüğüne daİr bİlgİlere ulaşamıyoruz. Konya gülcülüğüne daİr İlk resmİ bİlgİ Osmanlı'nın son dönemlerİne aİttİr. Mesela 1317/1901 tarİhlİ Konya Salnâmesİ'nde (s. 109-110) Sİlle'dekİ gülyağcılığı üzerİne kayıt vardır. O yılın kayıtlarına göre Sİlle'de bİrkaç yıldan berİ denenmekte olan 'gülcülük' güzel sonuçlar vermİştİr. Gerek toprak yapısı, gerekse İklİmİ, havası gül yetİştİrmeye çok müsaİt bulunmuştur. Meydana getİrİlen gül bahçelerİnden çıkarılan gülyağı ve gülsuyunun bazı noksan İmalâtı, vİlayetİn talebİ üzerİne Orman ve Madenler Bakanlığı'ndan gönderİlen özel memurlar tarafından yetİştİrİcİlere İzah ve tarİf edİlmİş, yakın gelecekte güzel sonuçlar vereceğİ anlaşılmıştır.
    Memurun gelmesİnden önce 74 dönüm gülİstandan 18 derecede 122 mİskal gülyağı elde edİlmİştİr.
    XX. yüzyılın başlarında ülke topraklarının İçerİsİne düştüğü badİre, gül ve gülyağcılığı İle bırakın uğraşmayı, akla bİle getİrtmemİştİr. Zİra ülkenİn gül kokan havasının yerİnİ barut kokuları kaplamıştır. Ulus, kutsal topraklarına göz koyanları deffettİkten sonra tekrar gülü hatırlamıştır. Gülün bu dönemdekİ macerasını, adı Konya gülcülüğü İle özdeşleşmİş rahmetlİ Mehmet Alİ Apalı'yla ölmeden önce gerçekleştİrİlmİş bİr mülakattan aktaracağız.

    Cumhurİyet Dönemİnde Konya Gülcülüğü ve Gül Bayramları

    Rahmetlİ Apalı anlatıyor:
    "Bugünkü 19 Mayıs şenlİklerİnİn yapıldığı yerde vaktİyle Mevlânâ Dergâhı'nın vakfı olan bİr bahçe vardı. Bu bahçenİn doğu kısmında Yavuz Sultan Selİm'e aİt, şİmdİ suyu bulunmayan bİr çeşme vardır. Burada Yavuz Sultan Selİm'İn Dergâh'a hedİyesİ olan ve Dutlusuyu'ndan gelen su akardı. Bu bahçeyİ Köse Naİm İle "Mahruf" dİye anılan Seyİt Mehmet Ağa İşletİrdİ. Bu kİşİ sayesİnde Konya'da İlk defa profesyonel çİçekçİlİk başlamıştır. Mehmet Ağa'nın Üçler Mezarlığı yakınlarındakİ Çukur Mahalle'de güzel bİr bahçesİ vardı. Ayrıca bu kİşİye özel İdarece yardım edİlİrdİ. Şebbocİnga, Kerağaç, Beybenİbeğendİ, Hır, Kına (Türbe çİçeğİ), nergİs, papatya, Hüsnüyusuf gİbİ çİçeklerİ bahçesİnde yetİştİrmİştİr (Dede Bahçesİ'nde).
    1920'lerde Konya'ya "yıldız" dİye adlandırılan çİçek gelmİştİr. Bu Konya'ya has bİr çİçek olmuştur. Her çeşİt rengİ yetİştİrİlmİştİr. Dede Bahçesİ'nde "Yıldız Çİçeğİ Yarışması" yapılmıştır. Bugün kıvançla söyleyebİlİrİz kİ; Konya'dakİ yıldız çİçeğİ çeşİdİ hİçbİr yerde bulunmaz ve bu çİçek, Avrupa'ya söz geçİrebİlecek durumdadır.
    Eskİden Konya'da "fes rengİ" dİye adlandırılan pembe güller yetİştİrİlİrdİ. Fes rengİ gül bugün yetİştİrİlmemektedİr. İİ. Dünya Savaşı sırasında Avrupa'dan gül getİrtİlmİştİr. Bu İşİ İstanbul'da Keramİ Parıldar İle Necİb beyler yapmıştır. Şİmdİ yetİştİrİlen gül çeşİtlerİ şunlardır:
    Tahİtİ, Pİğal, Dortor, Dübat, Çarlİ Malerİn, Süper Konya, Bakara ve Süreyya'dır. Konyamızda Atatürk'le alakalı bİr çİçeğİmİz var. Bu çİçek, İran Kralı Şah Rıza Pehlevİ tarafından Atamıza hedİye edİlmİş olup, İsmİ Acem Fulokşİya'dır. Beyazı, pembesİ, ebrulİsİ, ısklamenİ halen bahçelerde mevcuttur. Konya'da ayrıca bİr tür gül var kİ; yarışmalarda en çok puanı toplayan bu gül rûmî rengİndedİr. Bu gül halen Aslanlı Yol'un sağ ve sol tarafında yetİştİrİlİr. Bu gülü bendenİz Atatürk sevgİsİnden dolayı halen yetİştİrmekteyİm."

    Cumhurİyet Dönemİnde Konya'da İlk Gül Şölenİ:

    1952 yılının Konya Beledİye Başkanı olan Rüştü Özal İlk Gül Bayramı'nı düzenlemİştİr. Bu faalİyetİ zamanın Yenİ Konya Gazetesİ'nden İzleyelİm:

    "Gül Müsabakası Yaklaşıyor

    Güllerİnİ satmak yahut teşhİr etmek İsteyenler İçİn Dede Bahçesİ'nde yer ayrıldı
    Jürİnİn gİzlİ tutulması, yarışmanın zevklİ olacağını tahmİn ettİrİyor

    Hazİran Perşembe günü Dede Bahçesİ'nde yapılacak Gül Müsabakası İçİn hazırlıklar İlerlemİş bulunmaktadır. Beledİye, yenİden şehrİmİzde çİçek yetİştİrİcİ olarak tanınan hemşehrİlerİmİze davetİyeler göndermektedİr. Her üç kategorİde bİrİncİlİk alanlara hedİye edİlecek vazolar ve yazılı takdİrnameler bazı çİçekçİlerİmİze gönderİlmİş ve çok beğenİlmİştİr.
    Haber aldığımıza göre Dede Bahçesİ müstecİrİ o gün İçİn hazırlıklı olacak ve büfesİnde İftar açılıp akşam yemeğİ yenmesİ İçİn soğuk yemekler bulunduracaktır.
    Beledİye müsabakaya İştİrak etmeyİp de güllerİnİ halka satmak veya göstermek İsteyen meraklılar İçİn de tedbİrler almış ve Dede Bahçesİ'nde ayrı bİr yer ayırtmıştır. Güllerİnİ tanıtmak İsteyenler Çarşamba günü akşamına kadar Beledİye'ye müracaat ettİklerİ takdİrde teşhİr edeceklerİ, yahut satacakları güllerİ Beledİye vesaİtİyle taşıtabİleceklerdİr.
    Ayrıca müsabaka günü bİr caz takımı bulunacaktır. Jürİnİn kİmlerden müteşekkİl olduğunun hâlâ bİlİnmemesİ müsabakanın haylİ alâka toplamasına sebep olmaktadır. Müsabakaya katılacak gül yetİştİrİcİlerİ nadİde ve kıymetlİ güllerİnİ büyük bİr dİkkatle saklamakta ve kİmseye göstermemektedİrler." (Yenİ Konya, Yıl 4, sayı 1073, Konya, 3 Hazİran 1952)
    ***
    Acıbadem Çiçekçi
    Adatepe Çiçekçi
    Aksaray Çiçekçi
    Alemdağ Çiçekçi
    Alibeyköy Çiçekçi
    Altunizade Çiçekçi
    Altıntepe Çiçekçi
    Anadolu Hisarı Çiçekçi
    Arnavutköy Çiçekçi
    Ataköy Çiçekçi
    Ataşehir Çiçekçi
    Baglarbaşı Çiçekçi
    Bahariye Çiçekçi
    Bahçelievler Çiçekçi
    Bakırköy Çiçekçi
    Bayramoğlu Çiçekçi
    Bayrampaşa Çiçekçi
    Bebek Çiçekçi
    Beyazıt Çiçekçi
    Beykoz Çiçekçi
    Beylerbeyi Çiçekçi
    Beyoğlu Çiçekçi
    Beşiktaş Çiçekçi
    Bostancı Çiçekçi
    Büyük Bakkal Köy Çiçekçi
    Büyükdere Çiçekçi
    Caddebostan Çiçekçi
    Cağaloğlu Çiçekçi
    Cevizli Çiçekçi
    İstanbul ÇİÇEKÇİ
    Cihangir Çiçekçi
    Davutpaşa Çiçekçi
    Dragos Çiçekçi
    Dudulu Çiçekçi
    Eminönü Çiçekçi
    Emirgan Çiçekçi
    Erenköy Çiçekçi
    Esenler Çiçekçi
    Esentepe Çiçekçi
    Esenyurt Çiçekçi
    Etiler Çiçekçi
    Eyüp Çiçekçi
    Fatih Çiçekçi
    Fenerbahçe Çiçekçi
    Feneryolu Çiçekçi
    Fikirtepe Çiçekçi
    Florya Çiçekçi
    Fulya Çiçekçi
    Fındıkzade Çiçekçi
    Galatasaray Çiçekçi
    Gayrettepe Çiçekçi
    Gaziosmanpaşa Çiçekçi
    Göztepe Çiçekçi
    Gültepe Çiçekçi
    Gümüşsuyu Çiçekçi
    Güneşli Çiçekçi
    Güngören Çiçekçi
    Halkalı Çiçekçi
    Halıcıoğlu Çiçekçi
    Hasanpaşa Çiçekçi
    Hasköy Çiçekçi
    Haznedar Çiçekçi
    Hisarüstü Çiçekçi
    Kadıköy Çiçekçi
    Kagıthane Çiçekçi
    Kalamış Çiçekçi
    Kandilli Çiçekçi
    Kanlıca Çiçekçi
    Karaköy Çiçekçi
    Kartal Çiçekçi
    Kasımpaşa Çiçekçi
    Kavacık Çiçekçi
    Kaynarca Çiçekçi
    Kayışdagı Çiçekçi
    Kocamustafapaşa Çiçekçi
    Kozyatağı Çiçekçi
    Koşuyolu Çiçekçi
    Kurtköy Çiçekçi
    Kurtuluş Çiçekçi
    Kuzguncuk Çiçekçi
    Küçükbakkalköy Çiçekçi
    Küçükyalı Çiçekçi
    Küçükçekmece Çiçekçi
    Kızıltoprak Çiçekçi
    Laleli Çiçekçi
    Levent Çiçekçi
    Mahmutbey Çiçekçi
    Maltepe Çiçekçi
    Maslak Çiçekçi
    Maçka Çiçekçi
    Mecidiyeköy Çiçekçi
    Merter Çiçekçi
    Moda Çiçekçi
    Nakkaştepe Çiçekçi
    Nişantaşı Çiçekçi
    Okmeydanı Çiçekçi
    Ortaköy Çiçekçi
    Pendik Çiçekçi
    Rahmanlar Çiçekçi
    Rumeli Hisarı Çiçekçi
    Sahrayıcedit Çiçekçi
    Samandıra Çiçekçi
    Samatya Çiçekçi
    Sarıgazi Çiçekçi
    Sarıyer Çiçekçi
    Sefaköy Çiçekçi
    Selamiçeşme Çiçekçi
    Selimiye Çiçekçi
    Selimpaşa Çiçekçi
    Seyrantepe Çiçekçi
    Suadiye Çiçekçi
    Sultanahmet Çiçekçi
    Sultanbeyli Çiçekçi
    Taksim Çiçekçi
    Tarabya Çiçekçi
    Teşvikiye Çiçekçi
    Topağacı Çiçekçi
    Topkapı Çiçekçi
    Tuzla Çiçekçi
    Ulus Çiçekçi
    Unkapanı Çiçekçi
    Yakacık Çiçekçi
    Yedikule Çiçekçi
    Yenibosna Çiçekçi
    Yeniköy Çiçekçi
    Yeşilköy Çiçekçi
    Zeytinburnu Çiçekçi
    Zincirlikuyu Çiçekçi
    Ziverbey Çiçekçi
    Çaglayan Çiçekçi
    Çamlıca Çiçekçi
    Çapa Çiçekçi
    Çavuşbaşı Çiçekçi
    Çekmeköy Çiçekçi
    Çeliktepe Çiçekçi
    Çengelköy Çiçekçi
    Ümraniye Çiçekçi
    Üsküdar Çiçekçi
    İdealtepe Çiçekçi
    İkitelli Çiçekçi
    İstinye Çiçekçi
    İçerenköy Çiçekçi
    Şaşkınbakkal Çiçekçi
    Şehremini Çiçekçi
    Şirinevler Çiçekçi
    Şişli Çiçekçi
    çiftehavuzlar Çiçekçi
    "Gül Yarışması Bugün